Julkaistu 2 kommenttia

Makramee-amppeli

Tarvikkeet:
Moppari -kierrenaru
Puuhelmi 30 mm tai 25 mm 16kpl
Virkkuukoukku
Julisteklipsit


Leikkaa mopparista seuraavat pätkät:

2x 3m

4x 8m

1x 2m

1x1m

noin 20cm mittainen apulanka

Laita aluksi kaikki 3m ja 8m narut nippuun keskikohdasta.

Kieputa ripustuslenkki seuraavasti:

Kieputtamiseen tarvitset yhden noin 2m narun ja apulangan. Aseta kieputuslangan pää siten, että alkupää jää kieputuksen alle. Aloita kieputtaminen vasemmalta noin 5cm päästä keskikohdasta. Kieputa naru tiukasti vasemmalta oikealle. Kieputa narua noin 5cm keskikohdan yli oikealle puolelle (=olet nyt kieputtanut noin 10cm mittaisen pätkän).

Muodosta kieputtamastasi työstä lenkki yhdistämällä kieputuksen alku- ja loppupäät. Ota mukaan apulanka. Taita apulanka keskeltä kahtia ja aseta apulangasta muodostunut lenkki siihen suuntaan mihin kieputtamista jatketaan. Jatka sitten kieputtamista siten, että kaikki langat ovat yhdistettynä nipuksi. Kieputa noin 3cm ja vedä langan loppu apulangan avulla kieputuksen sisälle ja huolittele lenkki leikkaamalla kieputuslangan päät lyhyiksi.

Ripusta työ lenkistä sopivalle korkeudelle solmimista varten. Työstä pitäisi nyt roikkua neljä lyhyempää (noin 1,5m) ja kahdeksan pidempää (noin 4m) pituista narua.

Kieputa pidemmät narut siiststi yksitellen ja laita jokin klipsi pitämään nippua kasassa.

Jaa narut neljään osaan siten, että jokaisessa nipussa on yksi lyhyt naru ja kaksi pitkää narua. Aloita ensimmäisestä nipusta sitominen. Käsissäsi on kolme narua. Asettele pitkät narut reunoille ja lyhyt naru keskelle. Sido sitten 30 tasosolmua seuraavasti:

Muodosta reunalla olevista naruista nelonen(4).
Vie vasemmanpuoleinen naru keskimmäisen yli ja vasemman narun ali. Vie sitten vasen naru takakautta keskimmäisen ali ja tuo naru vasemmalle muodostuneen lenkin (nelosen “sakarasta”) läpi.
Kiristä.

“Pujota sitten puuhelmi keskimmäisestä narusta virkkuukoukun avulla ja sido 10 tasosolmua.” toista “_”. Pujota kolmas helmi keskimmäisestä narusta ja sido vielä 30 tasosolmua. Tämän jälkeen viimeinen helmi pujotetaan keskimmäiseen naruun, ennen kuin aloitetaan kaksoistasosolmun tekeminen.

Solmi seuraavaksi 20 kaksoistasosolmua näin:

Muodosta reunalla olevista naruista nelonen(4).
Vie vasemmanpuoleinen naru keskimmäisen yli ja vasemman narun ali. Vie sitten vasen naru takakautta keskimmäisen ali ja tuo naru vasemmalle muodostuneen lenkin (nelosen “sakarasta”) läpi.
Kiristä.
Muodosta reunalla olevista naruista nelonen(4) peilikuvana.
Vie oikeanpuoleinen naru keskimmäisen yli ja oikeanpuoleisen narun ali. Vie sitten oikea naru takakautta keskimmäisen ali ja tuo naru oikealle muodostuneen lenkin läpi.
Kiristä.

Solmittuasi 20 tasosolmua amppelin ensimmäinen nauha on valmis. Jätä valmis nauha odottamaan ja sido kolme muuta nauhaa samalla tavalla.

Yhdistä valmiit nauhat nipuksi kieputtamalla ne yhteen.

Kieputtamiseen tarvitset yhden noin 1m narun ja apulangan. Aseta apulanka taas siihen suuntaan mihin kieputetaan. Jätä kieputuslangan häntä kieputuksen alle. Kieputa noin 4cm ja vedä langan loppu apulangan avulla kieputuksen sisälle ja huolittele leikkaamalla kieputuslangan päät lyhyiksi.

Leikkaa lopuksi narut haluamasi mittaiseksi ja avaa narujen kierteet

Ohje ja malli:
Anne Nenonen
Paapo

2 ajatusta kohteelle “Makramee-amppeli

  1. Hei, miksi nämä ohjeet ei näy paapo nettisivulla?

    T:Alexandra

  2. […] paapo.fi makramee-amppeli […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *