Julkaistu 1 kommentti

Kennomatto

Ruutupiirros

Tarvikkeet: 

MINI ontelokude:

luonnonvalkoista 1 kg ja tummanharmaata 2kg

Virkkuukoukku 6 mm 

Maton koko valmiina on 74×150 cm

Virkkaa aluksi 89 ketjusilmukkaa + 1 ketjusilmukkaa kääntymiseen (=90 ketjusilmukkaa). 

Virkkaa sitten näihin ketjusilmukoihin yhteensä 89 kiinteää silmukkaa harmaalla värillä, kuljettaen samalla valkoista kudetta kiinteiden silmukoiden sisällä. Näin maton aloituksesta tulee tasainen. Maton molemmissa reunoissa ruutupiirrosta ennen ja jälkeen on kaksi harmaalla kuteella tehtyä kiinteääsilmukkaa.

Kun pääset kerroksen loppuun niin jätä sisällä kulkeva kude työn nurjalle puolelle yhden kiinteän silmukan päähän reunasta. Kude otetaan taas mukaan kun aloitetaan uusi kerros.

Aloita uusi kerros virkkaamalla yksi ketjusilmukka, tämän jälkeen tehdään värinvaihdos. Työnnä koukku edellisen kerroksen silmukkaan, ota harmaa kude koukulle ja vedä läpi. Koukullasi on nyt kaksi lankaa. Nyt ota luonnonvalkoinen väri koukulle ja vedä se molempien silmukoiden läpi.  Tällä lailla tehdy värinvaihdos tekee siistimmän jäljen. 

Jatka nyt ruutupiirroksen mukaisesti maton virkkaamista. Ruutupiirros toistuu mallina tehdyssä matossa 20 pituussuunnassa ja leveyssuunnassa 7 kertaa. Mustalla rajattu alue näyttää matossa toistuvan mallin ja punaisella rajattu alue näyttää miten maton toinen reuna virkataan.

Kun olet saanut virkattua mieleisesi pituisen maton, niin tarkista onko tämänhetkinen kerroksesi samanlainen kuin maton ensimmäinen kuviokerros. Jos on, niin virkkaa vielä kaksi kerrosta harmaalla kuteella kuljettaen valkoista kudetta mukana. Katkaise kuteet ja päättele päät mattoon sisälle.

Malli ja ohje: Niina Filander Kuvat: Anne Nenonen Paapo

1 ajatus kohteelle “Kennomatto

  1. Olisi kiva saada hyvä selvä ,suora kuva matosta,osaan paremmin lukea kuvasta maton teon ,kuin ohjeesta.Kiitos !🤗🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *