Nopea toimitus joka päivä 5,99 €. Yli 100 € tilaus ilman toimitusmaksua!
Tarvikkeet:
Maissinarua n. 160g
Satiininauhaa 2cm leveä 5m
1 Kulkunen
Muut tarvikkeet:
Astia maissinarun liotusta varten
Pyyhe maissinarun kuivaamiseen
Sakset
kuminauhoja/ponnareita (ei jää työhön)
Kumihanskat, jos olet herkkäihoinen.
Valmistelu:
Leikkaa maissinarusta 30 kpl n. 1,7 m pätkää. Laita ne likoamaan astiaan kädenlämpöiseen veteen n. 5-10 minuutiksi. Kannattaa laittaa 10 kpl "nipuissa" päällekkäin astiaan. Maissinaru kelluu, joten aseta päälle jotain painavaa, mikä pitää maissinarut veden alla.
Aloitus:
Ota ensimmäinen 10 kpl nippu ja puristele siitä kevyesti pyyhkeellä ylimääräiset vedet pois. Käytä tarvittaessa kumihanskoja. Voit samalla kierittää maissinarunippua kevyesti kierteelle. Tee jokaiselle kolmelle nipulle tämä sama.
Leikkaa satiininauhasta kaksi 2m pätkää ja kieritä erikseen kahden nipun ympärille siististi, niin että satiininauhan kiiltävä pinta jää näkyviin. Tämän pitäisi melkein riittää maissinarunipun loppuun. Voit kiinnittää alku ja loppupään kuminauhoilla väliaikaisesti kiinni.
Kiinnitä kolme nippua ylhäältä n. 10 cm päästä kiinni kuminauhan avulla. Ala letittämään näitä kunnes jäljellä on noin 10cm. laita tähänkin päähän väliaikaisesti kuminauha pitämään lettiä kiinni.
Leikkaa jäljelle jäänyt satiininauha puoliksi. Taita lettinippu kahtia ja solmi toinen satiininauha taitoksesta noin 5 cm päähän napakalle solmulle. Tehdään tähän rusetti ja lisätään kulkunen lopuksi.
Ala muotoilemaan kranssia sydämen muotoon. Kun olet tyytyväinen poista kuminauhat lettien päistä, solmi viimeisellä satiininauhan pätkällä nämä päät yhteen sydämen alareunaksi haluamastasi kohdasta. Jätä maissinarujen päät villisti roikkumaan. Leikkaa halutessasi pääty sopivaan mittaan.
Tee vielä kaunis rusetti sydämen yläreunaan, lisää kulkunen samalla.
Jätä kuivumaan ilmavaan paikkaan.