Nopea toimitus joka päivä 5,99 €. Yli 100 € tilaus ilman toimitusmaksua!
Tarvikkeet:
Pyöreä vaneripohja halkaisija 20cm 44 reikää, (25cm 57 reikää), 30cm 69 reikää
Moppari kierrenaru n. 100g (n. 100g) n. 200g
20 mm puuhelmi 12kpl (14kpl) 14 kpl
Puisia Hand made -merkkejä
Vinkki: Jos haluat tehdä kaikki tarjoilualustat ota:
Moppari kierrenarua 2kpl 200g kerää
20 mm puuhelmi 40 kpl eli 2 pussia
Puisia Hand made -merkkejä 1 pkt
Muut tarvikkeet:
Virkkuukoukut 5,5mm
Päättelyneula
Ompelulankaa ja ompeluneula Hand made merkin ompelua varten
Aloitus:
Koko 20cm
1. kierros: Pidä pohjapuoli itseesi päin. Tee vaneripohjan joka toiseen reikään 1 kiinteä silmukka ja joka toiseen 2 kiinteää silmukkaa (yhteensä 66 ks). Kierroksen lopussa sulje kierros tekemällä piilosilmukka kierroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.
2. kierros: Tällä kierroksella lisätään 2 ks kierroksen alussa ja puolivälissä. Aloita kierros tekemällä 1 ketjusilmukka ja tee yht. 68 kiinteää silmukkaa. Kierroksen lopussa sulje kierros tekemällä piilosilmukka kierroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.
3. kierros: Tee jokaiseen edellisen kierroksen kiinteään silmukkaan 1ks. Pidä huolta, että silmukkamäärä pysyy samana eli 68.
4. kierros: Aloita piparkakkureuna. Tee 4 pylvästä edellisen kierroksen toiseen kiinteään silmukkaan. Jätä 1 silmukka väliin ja tee piilosilmukka. Ensimmäinen piparkakkureunan kaari on valmis. *Jätä taas 1 silmukka väliin, tee 4 pylvästä samaan silmukkaan, jätä 1 väliin, tee piilosilmukka.*
Toista*-* kierroksen loppuun, niin että piparkakkukaaria on yhteensä 17 kpl.
Kahvat:
Leikkaa kaksi n. 40cm mittaista pätkää moppari kierrenarusta. Pujota molempiin 6 helmeä päättelyneulan avulla.
Pujota langan toinen pää päättelyneulalla valitsemaasi kohtaan tarjoilualustan yläreunaan. Pujota pidempi langan pää vielä läpi kaikista helmistä. Nyt lanka kulkee kaksin kerroin helmien sisällä, ja aloituspää on hyvin kiinni tarjoilualustassa. Kiinnitä kahvan toinen pää 9cm päähän aloituspäästä. Kiristä langat napakoiksi, solmi ja päättele hyvin. Päättele myös muut langanpäät.
Tee toinen kahva samoin vastakkaiselle reunalle.
Viimeistele tarjoilualusta puisella Hand made -merkillä.
(Koko 25cm)
1. kierros: Pidä pohjapuoli itseesi päin. Tee vaneripohjan joka kolmanteen reikään 2 kiinteä silmukkaa ja muihin 1 kiinteä silmukka (yhteensä 76 ks). Kierroksen lopussa sulje kierros tekemällä piilosilmukka kierroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.
2. kierros: Tällä kierroksella lisätään 8 ks tasaisesti kierroksen aikana. Aloita kierros tekemällä 1 ketjusilmukka ja tee yht. 84 kiinteää silmukkaa. Kierroksen lopussa sulje kierros tekemällä piilosilmukka kierroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.
3. kierros: Tee jokaiseen edellisen kierroksen kiinteään silmukkaan 1ks. Pidä huolta, että silmukkamäärä pysyy samana eli 84.
4. kierros: Aloita piparkakkureuna. Tee 4 pylvästä edellisen kierroksen toiseen kiinteään silmukkaan. Jätä 1 silmukka väliin ja tee piilosilmukka. Ensimmäinen piparkakkureunan kaari on valmis. *Jätä taas 1 silmukka väliin, tee 4 pylvästä samaan silmukkaan, jätä 1 väliin, tee piilosilmukka.*
Toista*-* kierroksen loppuun, niin että piparkakkukaaria on yhteensä 21 kpl.
Kahvat:
Leikkaa kaksi n. 50cm mittaista pätkää moppari kierrenarusta. Pujota molempiin 7 helmeä päättelyneulan avulla.
Pujota langan toinen pää päättelyneulalla valitsemaasi kohtaan tarjoilualustan yläreunaan. Pujota pidempi langan pää vielä läpi kaikista helmistä. Nyt lanka kulkee kaksin kerroin helmien sisällä, ja aloituspää on hyvin kiinni tarjoilualustassa. Kiinnitä kahvan toinen pää 11cm päähän aloituspäästä. Kiristä langat napakoiksi, solmi ja päättele hyvin. Päättele myös muut langanpäät.
Tee toinen kahva samoin vastakkaiselle reunalle.
Viimeistele tarjoilualusta puisella Hand made -merkillä.
Koko 30cm
1. kierros: Pidä pohjapuoli itseesi päin. Tee vaneripohjan joka kolmanteen reikään 2 kiinteä silmukkaa ja muihin 1 kiinteä silmukka (yhteensä 92 ks). Kierroksen lopussa sulje kierros tekemällä piilosilmukka kierroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.
2. kierros: Tällä kierroksella lisätään 8 ks tasaisesti kierroksen aikana. Aloita kierros tekemällä 1 ketjusilmukka ja tee yht. 100 kiinteää silmukkaa. Kierroksen lopussa sulje kierros tekemällä piilosilmukka kierroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.
3. kierros: Tee jokaiseen edellisen kierroksen kiinteään silmukkaan 1ks. Pidä huolta, että silmukkamäärä pysyy samana eli 100.
4. kierros: Aloita piparkakkureuna. Tee 4 pylvästä edellisen kierroksen toiseen kiinteään silmukkaan. Jätä 1 silmukka väliin ja tee piilosilmukka. Ensimmäinen piparkakkureunan kaari on valmis. *Jätä taas 1 silmukka väliin, tee 4 pylvästä samaan silmukkaan, jätä 1 väliin, tee piilosilmukka.*
Toista*-* kierroksen loppuun, niin että piparkakkukaaria on yhteensä 25 kpl.
Kahvat:
Leikkaa kaksi n. 50cm mittaista pätkää moppari kierrenarusta. Pujota molempiin 7 helmeä päättelyneulan avulla.
Pujota langan toinen pää päättelyneulalla valitsemaasi kohtaan tarjoilualustan yläreunaan. Pujota pidempi langan pää vielä läpi kaikista helmistä. Nyt lanka kulkee kaksin kerroin helmien sisällä, ja aloituspää on hyvin kiinni tarjoilualustassa. Kiinnitä kahvan toinen pää 11cm päähän aloituspäästä. Kiristä langat napakoiksi, solmi ja päättele hyvin. Päättele myös muut langanpäät.
Tee toinen kahva samoin vastakkaiselle reunalle.
Viimeistele tarjoilualusta puisella Hand made -merkillä.