Nopea toimitus joka päivä 6,90 €. Yli 100 € tilaus ilman toimitusmaksua!

Vauvan tupsupipo


Asusteet, Lapset by Niina H., 2.10.2023
Koko 1-3kk

Tarvikkeet:
Merino Extra Fine lankaa n.65g
3,5mm 40cm pyöröpuikot
3,5mm sukkapuikot
5 silmukkamerkkiä
2 kpl 6cm tekoturkistupsua
Nahkamerkki

Työ neulotaan suljettuna neuleena pyöröpuikolla alhaalta ylös. Vaihda työhön sukkapuikot, kun pyöröpuikot käy kavennuksien jälkeen liian pitkiksi. Korvaläpät ja nauhat neulotaan lopuksi pipoon.

Aloita työ luomalla 76 silmukkaa pyöröpuikoille. Neulo tämän jälkeen suljettuna neuleena
2 oikein 2 nurin joustinneuletta.Kun työn korkeus on n.4,5cm neulo yksi kierros oikeilla 
silmukoilla ja kavenna samalla yksi silmukka. Näin pipon reuna taittuu kauniisti ylös päin ja helmineule alkaa muodostumaan, kun on pariton määrä silmukoita. Aloita sitten tekemään helmineuletta.
Helmineule neulotaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla, jotka aina kerroksittain vaihtelevat.
Neulo ensin yksi kierros 1 oikein 1 nurin ja tämän jälkeen toinen kierros aloitetaan nurjalla, 
jotta silmukat vaihtelee ja alkaa muodostumaan helmineule. Kierroksen vaihtumiskohtaa ei edes tarvitse miettiä,sillä jatkossa helmineule tulee koko ajan oikein, kun silmukat vaihtuvat aina siksi kuten niiden pitää.
Kun olet neulonut helmineuletta n. 11cm aloitetaan kavennukset. Kavennuksia varten laita työhön 5 silmukkamerkkiä. Silmukkamerkit laitetaan niin, että niiden väliin jää aina 14 silmukkaa. Myöhemmin kavennuksia on helppo tehdä aina samaan kohtaan, kun on silmukkamerkki näyttämässä paikan. 
Työssä kavennukset tehdään aina ylivetokavennuksella, mikä tehdään seuraavalla tavalla: 
Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta oikealle puikolle. Neulo tämän jälkeen 
seuraava silmukka oikein. Nosta neulomatta jätetty silmukka neulotun silmukan ylitse. 
Näin kaventuu yksi silmukka. Tämä kavennus toistetaan kavennus kohdissa aina kaksi kertaa, jotta helmineule pysyy oikeanlaisena.
1. kierroksen kavennukset. Kavenna aina silmukkamerkin kohdalla 2 silmukkaa. jatka seuraavaan silmukkamerkkiin neuletta helmineuleena normaalisti ja kavenna taas kaksi silmukkaa silmukkamerkin kohdalla. Toista kavennukset jokaisen merkin kohdalla. Työssä on nyt jäljellä 65 silmukkaa. Tee tämän jälkeen kaksi kerrosta helmineuletta.
2. kierros kavennuksia tehdään samalla lailla kuin ensimmäisen kierroksen kavennukset. Työssä on jäljellä tämän jälkeen 55 silmukkaa. Tee taas kaksi kierrosta helmineuletta. 
Toista kavennuksia vielä 3 kertaa. Kavennuksia tulee yhteensä siis viisi kertaa ja näin kavennuksien jälkeen silmukoita on jäljellä enää 25kpl. Kun silmukoita on jäljellä 25kpl kavenna viimeinen kierros neulomalla aina kaksi silmukkaa oikein yhteen. Näin silmukoita on jäljellä enää 13kpl. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi, vedä silmukat suppuun ja 
päättele lanka nurjalle puolelle.

Korvaläppien ja nauhojen teko:

Poimi pipon aloituskohdan reunasta 16 silmukkaa sukkapuikoille. Aloita sitten tekemään silmukoilla helmineuletta. VINKKI! Neulo ensimmäisen kierroksen silmukat takaa kiertäen, näin reunasta tulee kaunis,eikä silmukoihin jää reikiä. Neulo helmineuletta 8 kierrosta, tämän jälkeen aloitetaan kavennukset. 
Kavennukset tehdään aina läpän molemmissa reunoissa. Kavenna läpän reunassa aina yksi silmukka ylivetokavennuksella.Kun silmukoita on jäljellä neljä siirrä ne kahdelle sukkapuikolle ja ota mukaan kolmas sukkapuikko. Neulo näillä neljällä silmukalla suljettua neuletta, niin pipoon alkaa muodostumaan solmimisnauha. Jatka nauhaa kunnes sen pituus on n.13m. Päättele silmukat. Jätä väliin kahdeksantoista silmukkaa ja neulo toinen korvaläppä samalla tavalla. Päättele lopuksi pipon langat nurjalle puolelle, kiinnitä tupsut niissä olevista kumilenkeistä paikoilleen ja viimeistele työ kauniilla tukevasti ommeltavalla nahkamerkillä.
Vauvan tupsupipo

Vauvan tupsupipo
Vauvan tupsupipo
Vauvan tupsupipo

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Pieni sydänseinävaate

Tarvitset: Cotton maxi yarn luonnonvalkoinen 1 kerä (sydän) Cotton maxi yarn valitsemasi väri 1 kerä (tausta) Ohut ja lyhyt makramekeppi Muut tarvikkeet Kaavaviivain ruutupiirroksen seuraamista varten numero 5 virkkuukoukku tai käsialan mukaan Sakset Ruutupiirroksen voit tulla ...

Metsäorvokki -kietaisuneule

Materiaalit: Kaupunkilanka Tehdas 400 g (Vaihtoehtoisena lankana käy myös Drops Merino Extra Fine tai Cotton Merino, jota menee noin 550-600 g ) Muut tarvikkeet: 3,5 mm sukkapuikot tai pyöröpuikot 5 mm pyöröpuikot 60 cm tai 80 cm (jos löysä käsiala, pienennä puikkok...

Kissa -soittorasia

Tarvikkeet: Alize Velluto (530 beige) vajaa 100g Mustaa paksumpaa puuvillalankaa (esim. Paris tai Cotton Maxi Yarn) Beigeä ohuempaa puuvillalankaa silmien ja nenän turvalliseen kiinnittämiseen  Soittorasia Puurengas 40 mm tai 55 mm Tukevaa narua ripustuslenkkiin (esim. vahattu pu...