Nopea toimitus joka päivä, paketti 4,99 ja kirje 2,99 €. Yli 100 € tilaus ilman toimitusmaksua!


Unelma-tossut


Vaatteet by Anne N., 13.03.2022

Tarvikkeet:

Unelma lankaa n. 100 g
7 mm sukkapuikot
Vuonue setripuiset napit – puolukka

Tällä ohjeella tulee n. 37-38 kokoiset tossut

Tossut neulotaan oikeilla silmukoilla ja neulomisen jälkeen ne huovutetaan muotoonsa pyykinpesukoneessa 40-asteen pesuohjelmalla.

Luo 40 silmukkaa. Jaa silmukat sukkapuikoille niin, että puikoilla aina 10 silmukkaa. Neulo 5 kierrosta oikeaa silmukkaa. Tee sitten kantapää yksinkertaisena. Neulo I ja IV puikkojen silmukat puikolle, nyt sinulla on 20 silmukkaa, joilla neulotaan kantalappu. Muut silmukat jätetään tässä vaiheessa odottamaan. Käännä työ, nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo muut silmukat nurin. Käännä työ, nosta 1. silmukka neulo muut silmukat oikein. Toista näitä kahta kerrosta 18 kertaa. Neulo työn oikeasta reunasta 6 silmukkaa ja tee ylivetokavennus (= nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 1 silmukka oikein ja vedä nostettu silmukka neuloen yli. Neulo seuraavat 5 silmukkaa oikein reunaa, jää 7 silmukkaa. Käännä työ ja nosta reunaan jääneistä silmukoista yksi silmukka puikolle ja neulo ne nurin yhteen. Neulo nurin seuraavat 5 silmukkaa ja käännä työ. Jatka kavennuksia edellä mainitulla tavalla kunnes reunalle jääneet silmukat on kokonaan kavennettu ja keskelle jää vain 6 silmukkaa. Jaa nämä kuusi silmukkaa kahdelle puikoille ja poimi kantalapun reunasta silmukoita, vähintään niin paljon, että reunapuikoilla taas 10kpl, mutta silmukoita voi olla enemmänkin. Tee vain jatkossa neuloessa kavennuksia aina niin kauan, kunnes joka puikolla on taas 10 silmukkaa. Neulo ensimmäisellä kierroksella kantalapun poimitut silmukat kiertäen (=takareunasta) niin silmukoihin ei jää aukkokohtia. Neulo tämän jälkeen aina oikeaa neuletta n.15cm. Sitten aloita kavennukset: Kavennukset tehdään aina puikkojen lopussa. 1. kavennus: Kavenna joka puikon lopusta yksi silmukka, nyt sinulla on kierroksen lopuksi 9 silmukkaa. Neulo 4.kierrosta ilman kavennuksia. Tee taas kavennukset joka kierroksen lopussa niin, että jäljellä 8 silmukkaa, neulo 3.kierrosta ilman kavennuksia. Tee kavennus puikkojen lopussa, silmukoita jäljellä 7. 2.kierrosta ilman kavennuksia. Kavenna, että jäljellä 6. silmukkaa. Tämän jälkeen vielä 1.kierros ilman kavennuksia. Loput silmukat tee kavennus joka kierroksen lopussa, kunnes sinulla jäljellä enää 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Päättele langat nurjalle puolelle. Valmista toinen sukka samalla tavalla.

Huovuta tämän jälkeen sukat 40-asteen pesuohjelmassa. Laita pesukoneeseen normaalisti pesuainetta ja mukaan muutama pyyheliina, että tossut huopuvat paremmin. Laita tossujen sisään muovipussit, niin tossut huopuvat paremmin muotoonsa.

Pesun jälkeen muotoile tossut muotoonsa ja anna kuivua rauhassa. Viimeistele kokonaisuus somilla setripuisilla napeilla.

Mallikuvien tossuihin riittä juuri 1 vyyhti Unelma lankaa. Langan menekkiin saattaa kuitenkin vaikuttaa paljonkin käsiala. Jos siis olet tekemässä isompia tossuja tai yhtään epäilet riittääkö lanka, kannattaa materiaalia varata enemmän.


KnitPro Symfonie Wood puikot 20 cm
 
KnitPro Symfonie Wood puikot 20 cm
alkaen 9.50 €
(7)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Vieno-nilkkasukat

2 kerää Cotton Merinoa 3,5mm tai 4mm sukkapuikot, riippuen käsialasta. Luo 52 silmukkaa. Jaa ne neljälle sukkapuikolle niin, että puikoilla on 12-14-12-14 silmukkaa. Neulo 2 oikein 2 nurin joustinneuletta 7 kierrosta. Jaa sitten silmukat siten, että siirrät puikoilta, j...

Veera-Pipo

2 kerää Ulrikaa2 kerää Kid Silkkiä4,5mm 40cm pyöröpuikottarvittaessa kavennukseen 4,5mm sukkapuikot.1 kpl itse tehty – nahkamerkkiLuo 88 silmukkaa. Aloita neulomaan suljettuna neuleena 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta. Mallipipossa reuna käännetty kolminkertaiseksi, halutessaan ...

Heijastavasta langasta neule koiralle

Veijon neulepaita on neulottu pimeässä heijastavasta Viking Garn Reflex langasta, 5,5mm 40cm pyöröpuikoilla. Neuleesta kannattaa tehdä hieman väljä, niin se on helppo pukea koiran päälle ja tuntuu lemmikille mukavalta käytössä. Tarvikkeet: Vajaa 150 g Viking Garn Reflex ...