Nopea toimitus joka päivä 5,99 €. Yli 90 € tilaus ilman toimitusmaksua!

Kennomatto


Sisustus by Anne N., 21.1.2021

28

28
28
28
28

Tarvikkeet:

MINI ontelokude:

luonnonvalkoista 1 kg ja tummanharmaata 2kg

Virkkuukoukku 6 mm

Maton koko valmiina on 74×150 cm

Virkkaa aluksi 89 ketjusilmukkaa + 1 ketjusilmukkaa kääntymiseen (=90 ketjusilmukkaa).

Virkkaa sitten näihin ketjusilmukoihin yhteensä 89 kiinteää silmukkaa harmaalla värillä, kuljettaen samalla valkoista kudetta kiinteiden silmukoiden sisällä. Näin maton aloituksesta tulee tasainen. Maton molemmissa reunoissa ruutupiirrosta ennen ja jälkeen on kaksi harmaalla kuteella tehtyä kiinteääsilmukkaa.

Kun pääset kerroksen loppuun niin jätä sisällä kulkeva kude työn nurjalle puolelle yhden kiinteän silmukan päähän reunasta. Kude otetaan taas mukaan kun aloitetaan uusi kerros.

Aloita uusi kerros virkkaamalla yksi ketjusilmukka, tämän jälkeen tehdään värinvaihdos. Työnnä koukku edellisen kerroksen silmukkaan, ota harmaa kude koukulle ja vedä läpi. Koukullasi on nyt kaksi lankaa. Nyt ota luonnonvalkoinen väri koukulle ja vedä se molempien silmukoiden läpi. Tällä lailla tehdy värinvaihdos tekee siistimmän jäljen.

Jatka nyt ruutupiirroksen mukaisesti maton virkkaamista. Ruutupiirros toistuu mallina tehdyssä matossa 20 pituussuunnassa ja leveyssuunnassa 7 kertaa. Mustalla rajattu alue näyttää matossa toistuvan mallin ja punaisella rajattu alue näyttää miten maton toinen reuna virkataan.

Kun olet saanut virkattua mieleisesi pituisen maton, niin tarkista onko tämänhetkinen kerroksesi samanlainen kuin maton ensimmäinen kuviokerros. Jos on, niin virkkaa vielä kaksi kerrosta harmaalla kuteella kuljettaen valkoista kudetta mukana. Katkaise kuteet ja päättele päät mattoon sisälle.

Malli ja ohje: Niina Filander Kuvat: Anne Nenonen Paapo

Sinua saattaa kiinnostaa myös

KAARNA -keinutuolin matto ja KAARNA -kori

Tarvikkeet: KAARNA -KEINUTUOLIN MATTO WolletjeBol Midi Cotton -kudetta 1 vyyhti.  Mini -ontelokudetta vähän vajaa 1 vyyhti Käsin tehty -merkki KAARNA -KORI WolletjeBol Midi Cottonia vajaa puoli vyyhtiä Mini -ontelokudetta n. 400 g 30 cm keinonahkapohja ...

Muistojen polku -lyhty

Tarvikkeet:  Minimoppia 15 mm puuhelmiä Lasipurkki Lisäksi tarvitset: Sakset, kamman, teippiä ja vähän liimaa. Sekä noin 20 cm pitkän apunarun, mihin voit käyttää samaa lankaa kuin työssä. Aloita työ leikkaamalla langanpätkät valmiiksi. Leikkaa ensin lanka, ...

Valotähti

Virkkuukoukku: 3mm  Tähti metallirengas 35 cm Lanka: Valkoinen tähti Yksi kerä Safran puuvillalanka  Yksi kerä Alize Kid mohair  Luonnonvalkoinen Yksi kerä Istex Einband -lankaa Aloitus: Virkkaa 6kjs ja liitä ne ps:lla renkaaksi. 1.krs: 3 kjs(=p) ...