Nopea toimitus joka päivä 5,99 €. Yli 100 € tilaus ilman toimitusmaksua!

Virkattu Tyrsky -verho


Sisustus by Sari P., 19.6.2024
Malliverhon leveys n. 285 cm, korkeus n. 35 cm + reunan kääntövara 5 cm (yht. 40 cm). 
Verhon leveys on suunniteltu siten, että leveys on noin 1,5 kertaa verhotangon pituus. Silloin verho laskostuu kauniisti. Voit siis muunnella verhon mittaa verhotangon mukaan. 

Materiaalit:
Veera pellavaa 610 grammaa

Muut tarvikkeet:
Virkkuukoukku 5 mm (tai käsialan mukaan)

Ohje:
Virkkaa ketjusilmukoita, kunnes olet saavuttanut haluamasi pituuden (esim. 285 cm). 
Virkkaa sitten vielä kolme ketjusilmukkaa (=uuden kerroksen ensimmäinen pylväs) ja tämän jälkeen 2 pylvästä aloituskerroksen ketjusilmukoihin. Virkkaa tämän kolmen pylvään "reunapylväikön" jälkeen vuorotellen * 1 ketjusilmukka, 1 pylväs *. Tee rivin lopussa taas kolme perättäistä pylvästä "reunapylväiköksi". (Huom. Jos alun ketjusilmukkarivistön jako ei osu aivan kohdilleen ja yksi ketjusilmukka jää ylimääräiseksi ketjusilmukoiden päässä, se ei haittaa, koska sen voi lopuksi purkaa pois.) Käännä työ.

Tee kolme ketjusilmukkaa (=ensimmäinen pylväs) ja sitten vielä yksi pylväs. Virkkaa sitten vuorotellen * 1 kjs, 1 pylväs*. Koukkaa pylväs aina edellisen kerroksen ketjusilmukan muodostaman kaaren alta, jolloin uusi pylväs asettuu edellisen kerroksen pylväiden väliin. Rivin lopussa virkkaa 2 pylvästä. "Reunapylväiköissä" vuorottelevat vuororivein 3 ja 2 perättäistä pylvästä, mikä napakoittaa reunaa.

Jatka virkkaamista samaan tapaan niin pitkästi, kun haluat verholle korkeutta. Lopuksi voit virkata vielä kääntövaraksi noin 5 cm tankokujaa varten.   

Silitä verho ja taita verhokuja. Käsinompele verhokuja alareunasta kiinni ja höyrytä verho vielä kertaalleen ennen ikkunaan ripustamista. Mikäli teet nipsuttimilla olevan verhon, siihen ei tarvitse tehdä tankokujaa varten lisäkerroksia, vaan ompele sen sijaan verhoon rypytysnauha, jolla voit rypyttää verhon tasaisesti.

Samaan tapaan saat myös kauniit sivuverhot, kun muutat vain mittasuhteita.

Lankana voi käyttää pellava-, kala- ja puuvillalankoja, paksuus oman mieltymyksen mukaan. Ohuemmasta langasta tulee laskeutuvampi verho, ja silloin voi myös aloitusleveyden määrää laskiessa virkata hieman enemmän leveyttä kuin 1,5 kertaa verhotangon pituus.

Vinkki! Jos haluat vielä valkoisemman verhon, kuin Veera -pellavan valkoisen sävy on, voit valkaista sen kloriitilla. Laita isoon vesiastiaan vettä ja reilu loraus kloriittia. Sekoita kloriitti hyvin veteen. Laita verho likoamaan. Käännä ja painele verhoa välillä (ei paljain käsin). Kun verho näyttää toivotun väriseltä, huudo se. Pese vielä hienopesussa pesukoneessa.

Kuvien ikkunassa oleva verho on virkattu Veerasta ja valkaistu. Sylissä oleva verho on tehty 6 -säikeisestä kalalangasta ja on jo valmiiksi puhtaan valkoinen. 


Ohje: Paapon somemummo

Virkattu tyrsky-verho

Virkattu tyrsky-verho
Virkattu tyrsky-verho


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Pieni sydänseinävaate

Tarvitset: Cotton maxi yarn luonnonvalkoinen 1 kerä (sydän) Cotton maxi yarn valitsemasi väri 1 kerä (tausta) Ohut ja lyhyt makramekeppi Muut tarvikkeet Kaavaviivain ruutupiirroksen seuraamista varten numero 5 virkkuukoukku tai käsialan mukaan Sakset Ruutupiirroksen voit tulla ...

Onnitteluruusu

Materiaalit: Safran -puuvillalankaa n. 20 grammaa (kuvassa väri 20, kirsikka uni colour) Cotton Yarn 8/4 -puuvillalankaa n. 10 grammaa (kuvassa väri 431290) 2 mm alumiinilankaa  kuumaliimaa teippiä Erikeeper liima vihreää satiininauhaa Muut tarvikkeet: 3 mm virkkuukoukku sakset ...

Naava -amppeli

Materiaalit: Kieppari -kierrenarua n. 500 g 15 mm puuhelmiä 35 kpl (= vajaa 2 Primecon pikkupussia) kuminauhaa n. 65 cm (2 mm vahvaa, pyöreää) metallirengas halk. 15 cm metallirengas halk. 20 cm 55 mm puurengas Muut tarvikkeet: 8 mm virkkuukoukku 10 mm virkkuukoukku silmukkamerk...