Nopea toimitus joka päivä 6,90 €. Yli 100 € tilaus ilman toimitusmaksua!

Virkattu kassi Mopparista


Asusteet by Meri V., 13.4.2024
Kassin koko:
38 x 35cm 

Tarvikkeet 
Moppari kierrenaru 1 kg
Virkkuukoukut 8 mm ja 10 mm

Lyhenteet: 

Kjs = ketjusilmukka
pp = puolipylväs

Mallineule:

Virkkaa puolipylväät aina edellisen kerroksen puolipylvään takalenkkiin.
Näin syntyy rib/patenttineuletyyppinen pinta.
Kassi virkataan sivusuunnassa.

Aloitus:
Virkkaa 10 koon virkkuukoukulla 38 ketjusilmukkaa.
Käännä työ.

1. krs: Vaihda virkkuukoukku 8 kokoon ja virkkaa 2 kjs (tämä vastaa ensimmäistä puolipylvästä). Virkkaa sitten ensimmäinen puolipylväs neljännen ketjusilmukan takalenkkiin (Laske myös 8 koon koukulla tehdyt 2 kjs) ja virkkaa tämän jälkeen pp jokaisen ketjusilmukan takalenkkiin. Työssä on nyt 38 silmukkaa. Tämä on kassin korkeus. Käännä työ.

2. krs: Aloita rib tyylinen virkkaus. Aloita kerros taas virkkaamalla 2 kjs ja virkkaa sen jälkeen ensimmäinen pp edellisen kerroksen toisen puolipylvään takalenkkiin. Jatka kerros loppuun niin, että virkkaat pp:n edellisen kerroksen jokaisen pp:n takalenkkiin ja myös viimeiseen ”ketjusilmukkapuolipylvääseen”. Jatka vielä 6 kerrosta. Pidä huoli, että silmukkamäärä pysyy oikeana eli 38. Olet nyt työn yläreunassa.

Aloita sitten ensimmäinen puolikas kahva. *Jatka kerrosta 10 koon virkkuukoukulla, virkkaa 20 ketjusilmukkaa. Käännä työ ja vaihda koukku takaisin 8 kokoon. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa, virkkaa kerroksen ensimmäinen pp 4 ketjusilmukkaan ja virkkaa kerros loppuun puolipylväitä niin kuin edellä. Työssä on nyt 58 silmukkaa. Jatka näin vielä 2 kerrosta. Ensimmäinen puolikas kahva on valmis. Olet nyt työn alareunassa.

Aloita laukun keskiohta. Virkkaa taas 2 kjs ja sitten 33 pp. Käännä työ. Jatka näin vielä 10 kerrosta. Olet nyt työn yläreunassa.

Tee sitten toinen puolikas kahva samalla tavalla kuin aiempi, mutta tee ketjusilmukoita nyt 24, koon 10 koukulla. Kun kahva on 3 kerrosta leveä, olet työn alareunassa* ja voit aloittaa laukun sivun. Eli käännä työ, tee 2kjs ja 37 puolipylvästä. Virkkaa kerroksia vielä 6.

Toista*-*

Kierros päättyy työn alareunaan. Käännä työ oikeat puolet vastakkain ja kiinnitä sivureuna umpeen piilosilmukoilla.

Asettele kahvat päällekkäin ja reunat tasan. Reunat ovat työn osiot, joissa on 7 kerrosta puolipylväitä. Sulje pohja ja yhdistä kahvat piilosilmukoilla.

Sulje kahvojen vielä keskeltä osiot n. 24 cm piilosilmukoilla.

Päättele langanpäät ja käännä työ.
Mopparikassi

Mopparikassi
Mopparikassi

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Metsäorvokki -kietaisuneule

Materiaalit: Kaupunkilanka Tehdas 400 g (Vaihtoehtoisena lankana käy myös Drops Merino Extra Fine tai Cotton Merino, jota menee noin 550-600 g ) Muut tarvikkeet: 3,5 mm sukkapuikot tai pyöröpuikot 5 mm pyöröpuikot 60 cm tai 80 cm (jos löysä käsiala, pienennä puikkok...

Pellavalaukku

Materiaalit: Veera -pellavaa n. 300g Kantikas laukunpohja beige (31 x 10 cm) Keinonahka laukunkahva beige Puinen Hand Made -merkki Magneettinappi Tupsua varten 25 mm puuhelmi   Muut tarvikkeet: 4,5 mm virkkuukoukku 6,5 mm virkkuukoukku Silmukkamerkki Parsinneula Ohje:Keri pellav...

Merinovillainen hartialämmitin

Materiaalit: Drops Merino Extra Fine 550g Hand Made -merkki Muut tarvikkeet: 20 cm Sukkapuikot 3,25 mm (20 cm Sukkapuikot 5,5 mm)  80 cm pyöröpuikot 5,5 mm Mittanauha Kuvaus työstä: Lämmitin neulotaan ensin resoriosion matkalta sukkapuikoilla pyörönä, patenttineuleosiossa pyörö...