Nopea toimitus joka päivä 5,99 €. Yli 100 € tilaus ilman toimitusmaksua!

Joulusukka


Asusteet by Anne N., 2.12.2023
Tarvikkeet:
  • Sukkaan 3 kerää Lempi-villalankaa + tupsuihin 1 kerä
  • 8 mm sukkapuikot
  • 5,5 mm virkkuukoukku
  • Tupsukehikko, jonka avulla valmistat tupsut. Voit myös käyttää tupsujen tilalla valmiita tekoturkistupsuja!

Luo 48 silmukkaa. Jaa ne neljälle puikolle niin, että jokaisella puikolla on 12 silmukkaa. Neulo nurjaa neuletta n. 7,5 cm. Jatka tämän jälkeen sukan vartta neulomalla sileää neuletta n. 30 cm. Nyt varren mitta on yhteensä n. 37,5 cm. Neulo sitten kantapää.

Kantapään neulominen: Neulo I ja IV puikkojen silmukat puikolle, nyt sinulla on 24 silmukkaa, joilla neulotaan kantalappu. Muut, kahdella puikoilla olevat silmukat jätetään tässä vaiheessa odottamaan. Käännä työ, nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo muut silmukat nurin. Käännä työ, nosta 1. silmukka neulo muut silmukat oikein. Toista näitä kahta kerrosta 12 kertaa. Nyt sinulla on kantalappu valmis ja seuraavaksi tehdään kantalapun kavennukset. Neulo työn oikeasta reunasta 7 silmukkaa ja tee ylivetokavennus (= nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 1 silmukka oikein ja vedä nostettu silmukka neuloen yli. Neulo seuraavat 7 silmukkaa oikein niin, että reunaan jää 8 silmukkaa. Käännä työ ja nosta reunaan jääneistä silmukoista yksi silmukka puikolle ja neulo ne nurin yhteen. Neulo nurin seuraavat 7 silmukkaa ja käännä työ. Jatka kavennuksia edellä mainitulla tavalla kunnes reunalle jääneet silmukat on kokonaan kavennettu ja keskelle jää vain 8 silmukkaa. Jaa nämä kahdeksan silmukkaa kahdelle puikoille ja poimi kantalapun reunasta silmukoita, vähintään niin paljon, että reunapuikoilla taas 12:sta silmukkaa, mutta silmukoita voi olla enemmänkin. Tee vain jatkossa neuloessa kavennuksia aina niin kauan, kunnes joka puikolla on taas 12 silmukkaa. Neulo ensimmäisellä kierroksella kantalapun poimitut silmukat kiertäen (=takareunasta) niin silmukoihin ei jää aukkokohtia.

Neulo jalkaterää sileänä neuleena n.11 cm. Aloita sitten kavennukset. Tee kavennukset aina joka puikon lopussa neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen. Jatka kavennuksia kunnes jäljellä on enää yksi silmukka. Katkaise lanka ja vedä se silmukan läpi. Päättele langanpäät nurjalle puolelle. 

Virkkaa tämän jälkeen sukkaan ripustuslenkki. Vedä lanka virkkuukoukulla sukan reuna läpi  ja virkkaa suoraan sukkaan kiinni lenkki. Virkkaa ensin 12 ketjusilmukkaa ja vahvista ketjusilmukat virkkaamalla ne uudelleen kiinteillä silmukoilla. Päättele taas langat nurjalle puolelle.

Tee sukkaan kaksi söpöä tupsua 4,5 cm tupsukehikon avulla. Leikkaa Lempi-villalangasta n. 1m mittainen pätkä ja kieputa siitä tupsuille nyöri. Kiinnitä tupsut nyöriin ja ompele tupsunyöri kiinni sukkaan.

Nyt sinulla on valmis joulusukka, mikä on ihana lahja tai koriste jouluksi!
Joulusukka

Joulusukka
Joulusukka

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kännykkälaukku

Materiaalit: Dropsin Bomull-Lin -lankaa n. 60 grammaa Nahkanauhaa (n. 130 cm) Laukun hihnalukko D-lenkillä 2 kpl (35 mm) Nappi  (Drops Setri 25 mm 512) Muut tarvikkeet: 2,5 mm virkkuukoukku parsinneula sakset nahkareijitin Ohje: Virkkaa 26 ketjusilmukkaa. Käännä työ. Kolme ensi...

Metsäorvokki -kietaisuneule

Materiaalit: Kaupunkilanka Tehdas 400 g (Vaihtoehtoisena lankana käy myös Drops Merino Extra Fine tai Cotton Merino, jota menee noin 550-600 g ) Muut tarvikkeet: 3,5 mm sukkapuikot tai pyöröpuikot 5 mm pyöröpuikot 60 cm tai 80 cm (jos löysä käsiala, pienennä puikkok...

Pellavalaukku

Materiaalit: Veera -pellavaa n. 300g Kantikas laukunpohja beige (31 x 10 cm) Keinonahka laukunkahva beige Puinen Hand Made -merkki Magneettinappi Tupsua varten 25 mm puuhelmi   Muut tarvikkeet: 4,5 mm virkkuukoukku 6,5 mm virkkuukoukku Silmukkamerkki Parsinneula Ohje:Keri pellav...