Nopea toimitus joka päivä 4,99 €. Yli 80 € tilaus ilman toimitusmaksua!

Lämmintä isoon käteen - huovutetut lapaset miehille


Asusteet by Anne N., 09.12.2020

Huovutettu lapanen miehilleKoko: (L)XL (miehen käteen sopiva)
Mallilapanen on kokoa XL
Ohjeessa L kokoisen lapasen mitat on merkitty sulkuihin.

Tarvikkeet:
200g Kaupunkilanka Puistotie
8 mm sukkapuikot

Luo 48 silmukkaa ja jaa ne tasaisesti neljälle puikolle.

Reunus

1. krs Neulo kaikilla silmukoilla oikein
2. - 4. krs Neulo kaikilla silmukoilla nurin

Jatka neulomalla aina oikeaa neuletta (15)18 kierrosta tai kunnes varsi on noin (11,5)13cm pitkä. Kavenna tämän jälkeen joka puikolta yksi silmukka neulomalla 6. ja 7. silmukka oikein yhteen. Nyt lapasessa on yhteensä 44 silmukkaa. Jatka neulomalla aina oikeaa (16)19 kierrosta tai kunnes varrella on pituutta noin (24)26cm.

Peukalon merkkilangan neulominen (oikea käsi)

Neulo ensimmäisen puikon ensimmäinen silmukka normaalisti oikein. Neulo seuraavat 9 silmukkaa erivärisellä merkkilangalla. Ota merkkilangalla neulotut 9 silmukkaa takaisin neulottavalle puikolle. Jatka neulomista normaalisti aina oikein yhteensä (36)39 kierrosta tai kunnes lapasen pituus peukalonmerkkilangasta mitattuna on noin (24)26 cm.
Vasemman käden peukalon kohta tehdään samaten, mutta neulotaan peilikuvaksi.

Kärkikavennuksen tekeminen

Kavennukset tehdään neulomalla 1. ja 3. puikon alussa 2 silmukkaa takareunoista oikein yhteen ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen.
Kavennuksia jatketaan, kunnes puikoilla on jäljellä 2 silmukkaa.
Katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Peukalon tekeminen

Poimi puikoille merkkilangan alareunasta 9 silmukkaa ja yläreunasta 8 silmukkaa. Poista merkkilanka. Aloita neulomalla silmukat aina oikein jakaen samalla silmukat tasaisesti kolmelle puikolle. Kun on neulottu 9 silmukkaa, niin lisätään sivusta yksi silmukka. Neulotaan seuraavat 8 silmukkaa ja poimitaan toisestakin sivusta yksi silmukka. Nyt puikolla on 7-6-6 silmukkaa. Jatketaan neulomalla aina oikein (14)17 kierrosta tai kunnes peukalon pituus on noin (8,5)10 cm. Peukalon kärkikavennukset tehdään neulomalla jokaisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen. Kavennuksia jatketaan kunnes puikoilla on jäljellä 2 silmukkaa.
Katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Päättele langat huolellisesti nurjalle puolelle.

Huovuttaminen pesukoneessa


Asettele lapasen sisälle pussi huolellisesti peukalon sisään ja lapasen kärkeen. Pussi laitetaan lapasen sisälle, jottei lapanen huovuttuisi yhteen. Huovutus tapahtuu pyykinpesukoneessa 40 asteessa normaalilla kirjopesuohjelmalla pyykinpesuaineen kanssa. Koneeseen on hyvä laittaa lisäksi esimerkiksi 2 -3 pyyhettä parantamaan huopumistulosta.
Muotoile lapanen kosteana haluttuun muotoon.
Pyykinpesukoneella ja pesuaineella voi olla vaikutusta huopumistulokseen.

Lämpöisiä hetkiä!

Tarvikkeet voi tilata näppärästi Paapon verkkokaupasta.
Langat
Puikot
Hand made -merkit

Malli: Paapo Oy/ Henna Kosunen

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Virkattu pioni kukkaro

Tarvikkeet: 18-säikeinen kalalanka 3,5 mm virkkuukoukku Pioni: 1. krs: Tee aloituslenkki sormen ympärille, virkkaa 2 ketjusilmukkaa(ensimmäinen puolipylväs), virkkaa siihen 7 puolipylvästä, sulje kierron piilosilmukalla kierroksen alkuun virkattuun toiseen ketjusilmukkaan. 2....

Sydänpanta

Helppo ja kaunis sydänpanta syntyy näin.Lanka: Wool maxi villasekoitelankaPuikko: 4,50Neula parsimiseenLuo ensin 42 silmukkaa. Jaa silmukat neljälle puikoille tasaisesti esimerkiksi 11-10-10-11. Neulo sitten pohjavärillä (valkoisella) yksi kierros aina oikein. Ota toisella kierro...

LEMPI -kaulahuivi

Tarvikkeet: 8 kerää Lempi - villalankaa. Tässä käytetty 3 kerää vaal.punaista, 3 kerää laventelia ja 2 kerää valkoista. Värejä voi vaihdella oman mielen mukaan. 7 mm 60 cm pyöröpuikot 6 kpl 6 cm tekoturkistupsuja Parsinneula Ompelulankaa Tällä ohjeella syntyy todella pitkä ja m...